Behandeling

Over de behandeling

Orthomoleculair

Een eerste orthomoleculaire consult duurt ongeveer 90 minuten. Vooraf aan de eerste afspraak vult u 4 dagen een voedingsdagboek in en een intakeformulier. Dit wordt dan besproken.

Om iemands persoonlijke behoefte op de juiste manier te kunnen beoordelen, maak ik gebruik van speciale bloed- en ontlastingsonderzoeken. Voor de bloedafname kunt naar een speciaal prikpunt verwezen worden. Aan de hand van deze gegevens stel ik een persoonlijk voedingsadvies op, individueel maatwerk dus. Na het eerste consult krijgt u een persoonlijk voedingsadvies (eerst voeding, dan medicijnen!) en wordt een controleafspraak gemaakt. Meestal is dat na een week of drie. Daarin worden de uitslagen van eventuele onderzoeken besproken en vervolgstappen gemaakt.

De vervolgafspraak duurt meestal een half tot 3/4 uur. Tarieven zijn naar tijd.

Sportvasten

Het eerste consult duurt ongeveer 30 minuten. Dit uitgebreide intakegesprek is nodig om een goed beeld te krijgen van onder andere je wensen, voedingsgewoonten en leefomstandigheden. Daarnaast bespreken we hoe je een analyse van je gewicht en lichaamssamenstelling kan doen. Aan de hand hiervan wordt er een op jouw situatie afgestemd behandelplan opgesteld, met concrete doelen.

Duur: 30 minuten gesprek, daarnaast uitwerken voedingsadvies.

  • Uitgebreide anamnese van uw dieetgeschiedenis, medische geschiedenis, psychische factoren,¬† lichamelijke activiteiten, huidige voedingspatroon¬† en lifestyle.
  • Bespreken meetgegevens.
  • Opstellen en bespreken van persoonlijke doelen en behandelplan.
  • Persoonlijk voedingsadvies.