Behandeling

Over de behandeling

Orthomoleculair

Een eerste orthomoleculaire consult duurt ongeveer 90 minuten. Vooraf aan de eerste afspraak vult u 4 dagen een voedingsdagboek in en een intakeformulier. Dit wordt dan besproken. Ook krijgt u een microscopische bloedanalyse.

Om iemands persoonlijke behoefte op de juiste manier te kunnen beoordelen, maak ik gebruik van speciale bloed- en ontlastingsonderzoeken. Voor de bloedafname hoeft u niet naar een prikpunt ; de veneuze bloedafnames kunnen ter plekke gedaan worden. Aan de hand van deze gegevens stel ik een persoonlijk voedingsadvies op, individueel maatwerk dus. Na het eerste consult krijgt u een persoonlijk voedingsadvies (eerst voeding, dan medicijnen!) en wordt een controleafspraak gemaakt. Meestal is dat na een week of drie. Daarin worden de uitslagen van eventuele onderzoeken besproken en vervolgstappen gemaakt.

De vervolgafspraak duurt meestal een half tot 3/4 uur. Tarieven zijn naar tijd.

Sportvasten

Het eerste bezoek duurt ongeveer 60 minuten. Dit uitgebreide intakegesprek is nodig om een goed beeld te krijgen van onder andere je wensen, voedingsgewoonten en leefomstandigheden. Daarnaast doen we een uitgebreide analyse van je gewicht en lichaamssamenstelling. Aan de hand hiervan wordt er een op jouw situatie afgestemd behandelplan opgesteld, met concrete doelen.

Duur: 60 minuten gesprek, daarnaast uitwerken voedingsadvies.

  • Uitgebreide anamnese van uw dieetgeschiedenis, medische geschiedenis, psychische factoren,  lichamelijke activiteiten, huidige voedingspatroon  en lifestyle.
  • Meten lichaamssamenstelling (lengte, gewicht, BMI, vet-, spier- en vochtpercentage, vetverdeling en omvang van taille/heupen ).
  • Bespreken meetgegevens.
  • Opstellen en bespreken van persoonlijke doelen en behandelplan.
  • Persoonlijk voedingsadvies.