Uitleg

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is een andere term voor voedingsgeneeskunde. Het doel is een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid en het voorkomen van (chronische) gezondheidsproblemen.

De therapie is erop gericht om u zo veel mogelijk nuttige en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen met de voeding naar binnen te laten krijgen.

De basis is gebalanceerd voedingsschema dat zorgt dat u gezond en volwaardig eet. Waar het niet mogelijk is om hiermee de juiste stoffen in de juiste hoeveelheden binnen te krijgen, krijgt u extra voedingsstoffen in de vorm van supplementen. Deze supplementen bevatten onder meer mineralen en vitaminen in extra hoge doses, waardoor u sneller van binnen uit beter wordt.

Orthomoleculaire geneeskunde is een complementaire therapie. Dat betekent dat verschillende therapie├źn elkaar kunnen aan vullen. Ik vind het dan ook belangrijk dat bekend is waar en door wie u nog meer behandeld wordt of bent geweest, en wat u voor medicijnen gebruikt. In de eerste plaats om niet weer opnieuw dezelfde dingen te gaan doen als de medebehandelaars, maar ook voor het overzicht en eventueel overleg. Door mijn werk als fysiotherapeut ben ik gewend met andere zorgverleners te communiceren en daar waar nodig terug te verwijzen naar de arts.